Programa de MALLORCA FANTÀSTICA 2009

DIVENDRES 20 DE NOVEMBRE (Teatre Municipal de Vilafranca de Bonany).
20’00 Inauguració del Festival:
o Inauguració oficial de les diverses exposicions de MF 2009 (Escacs Fantàstics, Exposició de Figures de Manga, Exposició de Figures de Conte de Sandra Llabrés, Exposició d’Il•lustracions de Sarima, Joana Pol, Guillem Gomis i Pep’s, Exposició de Fotografia “Gracias por la Gracia” de Carlos Leguizamo i Exposició “Pieles” de Enrique Toribio).
o Presentació a càrrec de Sandra Llabrés.
o Projecció de MALLORCA ZOMBIE, de Jaume Alçina, Marc Albertí, Juan Ortega, Frederic Tort, Juanjo Durán, Alejandro Ripoll y Alex Vargas.
o Projecció dels curts i audiovisuals finalistes als Premis MALLORCA FANTASTICA 2009.
o Brindis a la Seu de l’Associació, la Cafeteria Cultural MALLORCA FANTÀSTICA, on quedarà oficialment inaugurada l’Exposició d’Il•lustracions de Gènere Fantàstic.

DISSABTE 21 DE NOVEMBRE
De 10’00 fins a 20’00 Carpa de l’Ajuntament a la Plaça Major
o 10’00 hrs.: Mercadet de llibres i còmics del gènere, i d’objectes relacionats amb la Fantasia, Ciència-Ficció i Terror.
o 10’00 hrs.: Apartat Warhammer: Inici d’actividats diverses, introducció al Warhammer, “Com es juga en les diferents modalitats de Warhammer: 40k, Fantasy, Guerra del Anillo y Space Hulk” i tallers de pintura, i durant tot el dia partides lliures de “Magic”.
o 10’00 hrs.: Apartat Manga-Anime: durant tot el dia es desenvoluparan activitats com DDR STEPMANIA, ULTRASTAR-karaoke, TABU Manga-Anime, COSPLAY. Exposició Manga-Anime.
o A la tarda, Partida Warhammer 40k Resident Evil 5, Carreres de Vehicles Warhammer 40k amb vehicles futuristes (estil Nascar però els vehicles disparen)
o Zona d’Intercanvi de material del Hobby (Warhammer o Magic).
o Tallers de Fabricació de Màscares i Objectes fantàstics a partir de material reciclat (les màscares fetes pels convidats VIP s’exhibiran en una desfilada durant les Festes de Santa Bàrbara, abans de Nadal de 2009, a fi de ser subhastades i donar els beneficis a una ONG encara per determinar).
o Durant tot el dia es projectaran els curts finalistes i guanyadors del Concurs de Curtmetratges a les dues grans pantalles LCD de la Cafeteria Cultural MALLORCA FANTÀSTICA, així com els booktrailers dels llibres presentats durant el Festival.
o 11’00 hrs.: Recorregut Guiat per les distintes exposicions, amb autoritats.
o 13’00 Resum presentacions de llibres de les Editorials convidades, els autors signaran des dels seus stands, per torns, des de les 10’00 h.
o 15’00 hrs.: Apartat literari: presentacions (en català) dels llibres “Mallorca Fantàstica I. Un Món de Fantasia a les Illes Balears”, de diversos autors, llibre commemoratiu i resum de la 1ª Edició del Festival MALLORCA FANTÀSTICA, i altres produccions de MALLORCA FANTÀSTICA EDITORS.
o 17’00 Casal d’Entitats de Vilafranca: Conferència a càrrec de José Francisco Argente: “Ogros, sirenas, la santa compaña y los cuernos del diablo”.
o A les 19’00: ESPECTACLE de LLUITA d’ESPASES, amb la Companyia Gent d’Armes. Després, Concurs de Cosplay (Costume Play: els participants es disfressen dels seus personatges preferits i actuen com ells), amb Shinigamis de Mallorca.
TEATRE MUNICIPAL DE VILAFRANCA DE BONANY.
20’30 Gala de Lliurament dels Premis MALLORCA FANTÀSTICA, en col•laboració amb la productora SLD, amb els següents actes:
1. A les 20’15 h. Benvinguda i Foto-Call.
2. Presentació a càrrec de Sandra Llabrés i Joan Carles Palos.
3. Concert-Espectacle de Fabiola Linares amb les Fades Karinae Tribal Troupe, Samira, Esclatabutzes de Sóller i BlueXtrem.
4. Cerimònia d’Entrega dels Premis Mallorca Fantàstica de Narrativa, Il•lustració i Cinematogràfics, i Premis Especials Mallorca Fantàstica.
5. Brindis.

DIUMENGE 22 DE NOVEMBRE.
Des de les 10’00 del matí fins a les 20’00, activitats estàtiques als stands de cada associació i grup en la Carpa de la Plaça Major, exposició y venda de llibres i còmics del gènere, i tallers de Fabricació de Màscares i Objectes fantàstics a partir de material reciclat.
o 10’00 hrs.: Apartat Manga-Anime: durant tot el dia es desenvoluparan activitats com DDR STEPMANIA, ULTRASTAR-karaoke, TABU Manga-Anime, COSPLAY. Exposició Manga-Anime.
o Durant tot el dia, degudament anunciats, es projectaran els curts finalistes i guanyadors del Concurs de Curtmetratges a les dues grans pantalles LCD de la Cafeteria Cultural MALLORCA FANTÀSTICA, així com els booktrailers dels llibres presentats durant el Festival.
o A les 10’00 inici de les Activitats Warhammer, amb taller de pintura de miniatures, Zona d’Intercanvi, Torneig de Magic i Torneig de Warhammer 40k ambientat en l’any 40.000, quan la Humanitat s’ha expandit per tot l’Univers.
o A les 11’00 Conferència “Misteris Illencs. El Món de les Fades, Dimonis i Follets a les Balears”, a càrrec de Manuel M. Pedregosa.
o 17’00 Teatre Municipal de Vilafranca: Taula de debat “Filmar Fantasy a les Illes Balears”, amb la participació del director, guionista i realitzador Alex de la Iglesia, actual Director de l’Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques d’Espanya, del President del Clúster d’Audiovisuals de Balears i director de localitzacions de Palma Pictures Germán Traver, i dels directors Toni Bestard, Marcos Cabotà, Renato Roldán, Jaume Alçina, Marc Albertí, Juan Ortega, Frederic Tort, Juanjo Durán, Alejandro Ripoll y Alex Vargas.
o 19’00 CARPA PLAÇA MAJOR -Exhibició de Dança, amb la Fantasia Oriental Femenina de Samira i les seves Ballarines.
o A les 20’00 -GRAN PERFORMANCE DELS DIMONIS I BESTIARI FANTÀSTIC BALEÀRIC. Tamborada y SOPAR DE GERMANOR amb ALEX DE LA IGLESIA.