Discurso de presentación de Sandra Llabrés (castellano y catalán)

Muchos sois los que nos habéis pedido que reprodujéramos el hermoso discurso de presentación que pronunció Sandra Llabrés en la Presentación Oficial de MALLORCA FANTÀSTICA. Así que aquí lo tenéis. Realmente fue muy bonito y muy sentido.






Te queremos, Sandra.




Què és la fantasia? Què és el que és real, i què és ficció? A on comença a treballar la imaginació i a on acaba la capacitat d'emocionar-se? Qui no habita amb freqüència la llar del seu pensament més fantasiós per submergir-se en una espiral d´esdeveniments que semblen tan increïbles com sorprenents?
Qui no ha desitjat que les histories més fantàstiques que un pugui imaginar es facin realitat? O poder viure, malgrat sigui només un efímer instant, dins la pell d´un heroi de llegenda, i poder dur a terme les proeses més èpiques i espectaculars? O, qui no s’estremeix en el seu seient quan és testimoni de la materialització de les profecies més catastrofistes per la humanitat provocada per noltros mateixos o per part d’essers estranys i aliens a la nostra civilització? Qui no ha somiat en poder salvar el món? O en viatjar a través del temps?
Qui no ha jugat i creat el seu propi univers per créixer? No vos heu disfressat mai per escapar-vos de la realitat? Qui no juga a apostar i guanyar... o perdre i aprendre? Coneixeu algú que no sigui capaç de emocionar- se al compàs de la música més vibrant, aquella conjunció de sons, simples o compostos que ens envolten i ens transporten a llocs on mai havíem somiat poder estar?
Ningú ha vist mai un drac posar-se damunt La Seu, amenaçant encendre amb les seves flames la Ciutat? Heu assistit mai a un impressionant torneig entre cavallers al pati del castell de Bellver?
O heu vist sorgir de les platges d´arena blanca de la costa nord una terrible bèstia disposada a engolir- nos?
Segur que la resposta a tantes preguntes és senzilla: La màgia de la fantasia.La mateixa que des d´els inicis de la humanitat ha fet que els homes somiessin i evolucionessin...La màgia que ens envaeix des de les primeres hores de la nostra existència i ens permet emprar una eina de gran potència, un motor que ens impulsa a donar la primera passa, a pronunciar la primera paraula, a somriure per primer cop, a estimar, a sentir i compartir...Aquesta mateixa màgia que fa que avui vos presentem un gran projecte que acaba de néixer i és des d´ara ja una realitat que comença a donar les seves primeres passes , petites , però fermes, i totes elles cap a una sola direcció: la vostra fantasia.

Una història que podeu i heu de protagonitzar : El Primer Festival de Fantasia i Ciència-Ficció de les Illes Balears...




BENVINGUTS A

MALLORCA FANTÀSTICA!







¿Qué es la fantasía? ¿Qué es real, y qué es ficción? ¿Dónde empieza a trabajar la imaginación, y dónde acaba la capacidad de emocionarse? ¿Quién no habita con frecuencia el hogar de su pensamiento más fantasioso, para sumergirse en una espiral de acontecimientos que parecen tan increíbles como sorprendentes? ¿Quién no ha deseado que las historias más fantásticas que uno pueda imaginar se hagan realidad? ¿O poder vivir, aunque sea sólo un efímero instante, en la piel de un héroe de leyenda, y llevar a término las proezas más épicas y espectaculares?





O, ¿quién no se estremece en su asiento cuando es testigo de la materialización de las profecías más catastrofistas de la humanidad, provocada por nosotros mismos, o por seres extraños y ajenos a nuestra civilización? ¿Quién no ha soñado poder salvar el mundo? ¿O viajar a través del tiempo? ¿Quién no ha jugado y creado su propio universo alguna vez? ¿No os habéis disfrazado nunca para escaparos de la realidad? ¿Quién no juega a apostar y ganar o perder y aprender? ¿Conocéis alguien que no sea capaz de emocionarse al compás de la música más vibrante, aquella conjunción de sonidos, simples o compuestos que nos rodean y nos transportan a lugares dónde nunca habíamos soñado poder estar? ¿Nadie ha visto nunca un dragón posarse sobre La Seu, amenazando encender con sus llamas la ciudad? ¿Habéis asistido nunca a un impresionante torneo entre caballeros en el patio del castillo de Bellver? ¿O habéis visto surgir de las playas de arena blanca de la costa norte una terrible bestia dispuesta a devorarnos?



Seguro que la respuesta a tantas preguntas es sencilla: La magia de la fantasía. La misma que desde los inicios de la humanidad ha hecho que los hombres soñaran y evolucionaran... La magia que nos invade desde las primeras horas de nuestra existencia y nos permite usar una herramienta de gran potencia, un motor que nos impulsa a dar el primer paso, a pronunciar la primera palabra, a sonreir por primera vez, a amar, a sentir y compartir... Esta misma magia que hace que hoy os presentemos un gran proyecto que acaba de nacer y es desde ahora una realidad que empieza a dar sus primeros pasos , pequeños , pero firmes, y todos ellos hacia una sola dirección: vuestra fantasía.



Una historia que podéis y debéis protagonizar : El Primer Festival de Fantasía y Ciencia-Ficción de las Islas Baleares...



BIENVENIDOS A

MALLORCA FANTÀSTICA!